Steensoorten

Voor elke toepassing het beste materiaal

  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Veel uit voorraad leverbaar
  • Gerenommeerde leveranciers in natuursteen

Soorten natuursteen

Er is enorm veel keuze in natuursteen. De materialen die wij doorgaans leveren zijn Belgisch hardsteen, composiet, marmer, graniet en kwartsiet. Op deze pagina vertellen we daar meer over. Wat ze allemaal gemeen hebben is de tijdloze uitstraling en de uitzonderlijke duurzaamheid. De mogelijkheden zijn divers; denk aan gedenktekens en toepassingen in en rondom het huis of uw bedrijf. Met ons advies maakt u de juiste keuze in materiaal en afwerking. Veel is uit voorraad leverbaar. Daarnaast zijn er monsters beschikbaar van alle door ons te leveren natuursteen soorten.

Composiet

Composiet is een materiaal dat bestaat uit een mix van kwartsgranulaten, harsen en kleurpigmenten. Wij gebruiken composiet onder andere voor het maken van werkbladen in keukens. Composiet heeft een hoge dichtheid, waardoor bacteriën en andere schadelijke stoffen niet in het materiaal kunnen doordringen. Naast de standaard composieten zijn er tegenwoordig ook prachtige natuursteen look composieten.

Contact opnemen

Bel: 06-36499860

Offerte aanvragen

Geheel vrijblijvend

Marmer

Vanwege de uitstekende eigenschappen is marmer zeer gewild als bouwmateriaal. Het bewerken van deze natuursteensoort vraagt vakmanschap maar dat maakt het voor ons juist mooi. In de steenhouwerij hebben we al ruim 25 jaar ervaring met dit materiaal.
Mits goed bewerkt is marmer heel geschikt voor in de keuken of badkamer. Een werkblad van marmer wordt eerst gepolijst en zo nodig geïmpregneerd zodat het optimaal bestand is tegen de inwerking van vocht. Andere toepassingen zijn vensterbanken, een ombouw voor een kachel of open haard en bijvoorbeeld tafelbladen. Heeft u zelf ideeën voor het toepassen van deze steensoort, dan denken we vanzelfsprekend graag met u mee over het verwerken ervan.

Graniet

Dit betreft een zogenaamd stollingsgesteente. Het is vaak eeuwenoud en door de natuurlijke vorming zitten er talloze kristallen in. Dat geeft het materiaal een uniek patroon. Graniet is leverbaar in veel verschillende kleuren. Graniet is heel erg hard en daarmee welhaast ongevoelig voor krassen. Afhankelijk van de soort is het ook extreem goed bestand tegen hitte. Bij ROPA natuursteen maken we meestal aanrechtbladen voor keukens van graniet, dat is een goede keuze omdat er ook diverse bewerkingen mogelijk zijn voor de randen. Vensterbanken worden om dezelfde redenen ook vaak van graniet gemaakt.

Kwartsiet

Ook dit is een hard en slijtvast gesteente dat om haar goede eigenschappen wordt gekozen voor toepassingen in en rond huis. Van nature zijn er prachtige kleuren en structuren beschikbaar. Het is wel een steensoort die extra aandacht vraagt in de bewerking, dat komt door de hardheid. Tegelijk is dat natuurlijk een goede eigenschap. Wij adviseren u graag over de toepassingsmogelijkheden. Denk aan interieur afbouw, aanrechtbladen, tafels, haardbekleding en zo meer.

ROPA Natuursteen in het kort

Vakwerk in natuursteen, op maat gemaakt in eigen werkplaats. Vertrouw op onze jarenlange ervaring voor een eerlijk advies. Daar nemen we graag alle tijd voor.

06-36499860
info@ropanatuursteen.nl
Toarnwerterleane 3
8845 SE Waaksens

Route plannen

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
Op afspraak van 07:30 tot 17:00 uur

Zaterdag:
Op afspraak

ROPA Natuursteen